Inredning av Qvalias kontor / by Carin Carlsdotter Denell

Ett flödande spel, grafiken i Alto´s Adventure passar perfekt i tiden. Färger som går ton i ton. Vackra vyer när snowboardåkaren i snabb fart åker nedåt. Snöflingor och träd med siluetter. Kontoret har 40 arbetsplatser, en kreativ hub och en stor lounge.

TOL fick i uppdrag att inreda Qvalias nya kontor när flytten gick från Söder till Dalagatan 100. Kontoret skulle vara flexibelt och kunna anpassas för fler anställda. Utmaningen i projektet var arkitekturen. Fastigheten är en K-märkt fabrikslokal från sekelskiftet. Ruffa lokaler som tidigare inretts på ett tråkigt sätt skulle förnyas med enkla medel. TOL kombinerade ljusdesign med inredning och akustik för att kunna skapa de nya miljöerna.

Projektet är också ett bevis på att det går att göra något till rimligt pris på kort tid. Gamla möbler har målats om och återanvänds på nya sätt. Det behövdes också en del nya möbler som levererades av Lindelöfs. Köket är specialriktat av TOL och byggt av vår snickare Niclas på Rosendahls snickeri.

-Besökare och medarbetare uppskattar de finstämda färgerna och den trivsamma ljussättningen, säger Rosmarie Preuss, medarbetare på Qvalia.